Ενημέρωση από το δικαστήριο της 26ης Απριλίου στο Βόλο και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης

   P1010013 P1010015

DSC_1DSC_2DSC_3DSC_5DSC_4

Στις 26 Απριλίου είχε οριστεί η δίκη (με αυταπάγγελτη δίωξη μπάτσων) συντρόφου που αφορούσε την συμπλοκή αντιφασιστών με χρυσαυγίτες στις 23 Δεκεμβρίου. Για τη συγκεκριμένη μέρα υπήρχε πλήθος καλεσμάτων και παρεμβάσεων (μοτοπορεία, μικροφωνικές, μοιράσματα) για συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον σύντροφο από όλες τις ομαδοποιήσεις/συλλογικότητες που δρουν στην πόλη.

    Από τις 9 το πρωί είχε στηθεί μικροφωνική στην πλατεία Ελευθερίας και το πλήθος των συγκεντρωμένων προσέγγιζε τα 50 άτομα. Σε δρόμο πίσω από τα δικαστήρια εθεάθη ο τοπικός βουλευτής της Χ.Α  Παν. Ηλιόπουλος (μαζί με μερικά ασπόνδυλα για συνοδεία)  και προπηλακίστηκε από συντρόφους. Αυτός επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ τύπου “κρατήστε με” το οποίο δεν έπεισε κανέναν, πέρα από μια διμοιρία που αμέσως δημιούργησε κλοιό γύρω του με τον επικεφαλή της μάλιστα να τον προστατεύει με το σώμα του…με άλλα λόγια…αγαπιέστε.

   Καθώς η προσέλευση συνεχιζόταν ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για την 28η Φεβρουάριου 2014. Και εδώ πρέπει να αποσαφηνιστεί πως η αναβολή ζήτήθηκε από μέλη της Χ.Α που είναι μάρτυρες κατηγορίας και όχι από τον διωκόμενο όπως διατυμπάνισαν τα τοπικά μέσα αλλά και η ΕΡΤ. Ίδια στάση κρατήσαν στις 22 Δεκεμβρίου αποσιωπόντας τις μαζικές προσαγωγές αντιφασιστών. Αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και τα παρουσιάζουν με ευνοϊκούς όρους για τους φασίστες.

   Έπειτα από την ανακοίνωση της αναβολής, αποφασίστηκε πορεία στο κέντρο της πόλης . Η πορεία, που αριθμούσε 150 περίπου άτομα, ξεκίνησε κατά τις 11 και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους  μοιράζοντας κείμενα με αντιφασιστικό περιεχόμενο σε διερχόμενους και έντονα συνθήματα με κατάληξη κοντά στο κτήριο Παπαστράτος (Θόλος).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *